Kanadai marhasült - Marhahúsos receptek
- 2019-11-26
Kanadai marhasült, Hozzávalók:
1 kg töltenivaló marhahús, 
 12 szem aszalt szilva,
 1 csésze apróra vágott kenyérkocka,
 5 dkg 
olvasztott vaj,
 1 evőkanál reszelt hagyma, 
 egy fél gerezd fokhagyma, 
 egy kevés reszelt citromhéj, 
 alma szeletek, 
 só, 
 bors.
Kanadai marhasült készítése :
Az aszalt szilvát előző nap vízbe áztatjuk.
A kicsontozott húst kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk.
A kenyérkockákat a vajban megpirítjuk, és a kimagozott, apróra vágott szilvával, valamint a többi összes hozzávalóval összekeverjük.
Ezzel a keverékkel töltjük meg a húst, és átkötözzük. Lefedett tepsiben kb. 30-40 percig sütjük.
Szeletelés előtt 20 percig pihentetjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.
