Kanadai marhasült - Marhahúsos receptek

Kanadai marhasült, Hozzávalók:
1 kg töltenivaló marhahús,
12 szem aszalt szilva,
1 csésze apróra vágott kenyérkocka,
5 dkg olvasztott vaj,
1 evőkanál reszelt hagyma,
egy fél gerezd fokhagyma,
egy kevés reszelt citromhéj,
alma szeletek,
só,
bors.
Kanadai marhasült készítése :
Az aszalt szilvát előző nap vízbe áztatjuk.
A kicsontozott húst kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A kenyérkockákat a vajban megpirítjuk, és a kimagozott, apróra vágott szilvával, valamint a többi összes hozzávalóval összekeverjük. Ezzel a keverékkel töltjük meg a húst, és átkötözzük. Lefedett tepsiben kb. 30-40 percig sütjük.
Szeletelés előtt 20 percig pihentetjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.