Húspástétom

Húspástétom, Hozzávalók:

25 dkg marhahús,
25 dkg sertéshús,
1 kis fej hagyma,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
5 dkg
zsír,
2 tojás,
6 dkg füstölt szalonna,
6 dkg vaj,
só,bors, mustár,
1 kanál tejszín.
Húspástétom készítése :
A húst a karikára vágott zöldséggel és hagymával zsírban puhára pároljuk.
A tojásokat megfőzzük, és a hússal együtt kétszer megdaráljuk.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a húshoz, borssal, mustárral fűszerezzük, jól kikeverjük. Egy hosszúkás formát vízzel kiöblítünk, a pástétomot belenyomkodjuk, néhány óráig hidegen tartjuk, és aszpikkal kétszer áthúzzuk. Szeletelve vagy kenyérre kenve adjuk. Húspástétomot készíthetünk főtt húsból és maradék sültekből is

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Húspástétom