Húspástétom

Húspástétom, Hozzávalók:

25 dkg marhahús,
25 dkg sertéshús,
1 kis fej hagyma,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
5 dkg
zsír,
2 tojás,
6 dkg füstölt szalonna,
6 dkg vaj,
só,bors, mustár,
1 kanál tejszín.

Húspástétom készítése :

A húst a karikára vágott zöldséggel és hagymával zsírban puhára pároljuk.

A tojásokat megfőzzük, és a hússal együtt kétszer megdaráljuk.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a húshoz, borssal, mustárral fűszerezzük, jól kikeverjük.

Egy hosszúkás formát vízzel kiöblítünk, a pástétomot belenyomkodjuk, néhány óráig hidegen tartjuk, és aszpikkal kétszer áthúzzuk.

Szeletelve vagy kenyérre kenve adjuk. Húspástétomot készíthetünk főtt húsból és maradék sültekből is

<<< sertéshúsos ételek

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Húspástétom