Hamis tonhal
- 2025-07-03 Sertés ételek Karajból készült ételek
 
Hozzávalók:
1 kg tarja, 
        só, 
        2 kanál ecet, 
        zöldség, 
        hagyma,
        egész bor.
        Mártáshoz: 
        7 dl húsleves, 
        4 tojássárgája, 
        15 dkg vaj, 
        1 szardella, 
        citromlé, 
        1 dkg liszt.
Hamis tonhal készítése :
A tarját megsózzuk, összegöngyölve megkötözzük, és az apróra vágott zöldséggel, 
        a hagymával, egész borssal, sóval ízesített vízben, amelybe beleöntöttük 
        az ecetet is, 1 óra hosszat főzzük. A megfőtt húst 1 cm-es szeletekre 
        vágjuk, a mártással leöntjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
        Mártás: a húslevest átszűrjük, a tojássárgájával, liszttel, a vajjal gőzön 
        felverjük, a passzírozott szardellát meg a citrom levét belekeverjük.
