Hamis tonhal

Hozzávalók:

1 kg tarja,
só,
2 kanál ecet,
zöldség,
hagyma,
egész bor.
Mártáshoz:
7 dl húsleves,
4 tojássárgája,
15 dkg vaj,
1 szardella,
citromlé,
1 dkg liszt.

Hamis tonhal készítése :

A tarját megsózzuk, összegöngyölve megkötözzük, és az apróra vágott zöldséggel, a hagymával, egész borssal, sóval ízesített vízben, amelybe beleöntöttük az ecetet is, 1 óra hosszat főzzük. A megfőtt húst 1 cm-es szeletekre vágjuk, a mártással leöntjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Mártás: a húslevest átszűrjük, a tojássárgájával, liszttel, a vajjal gőzön felverjük, a passzírozott szardellát meg a citrom levét belekeverjük.

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett