Sütemény receptek - Habos diós lepény

  • 2018-11-27

HABOS DIÓS LEPÉNY, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
13 dkg vaj,
4 dkg cukor,
2 tojás-sárgája,
2 dkg élesztő,
só, tej;
töltelék:
2 tojássárgája,
13 dkg dió és porcukor,
3 evőkanál tejföl,
vanília;
a tetejére:
4 tojásfehérje, 16 dkg cukor.
Habos diós lepény elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, ezután adunk hozzá egy kevés sót, a cukrot, a tojássárgákat, a cukros tejben megkelesztett élesztőt, és esetleg még egy kevés langyos tejjel rétestésztához hasonló tésztát gyúrunk, és jól kidolgozzuk.
Két lapot nyújtunk belőle.
Az egyiket tepsibe tesszük, és rákenjük a következő tölteléket: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, a darált dióval, egy kevés apróra vágott vaníliával és a tejföllel.
Erre kerül a másik lap. Egy órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben sütjük, amikor csaknem megsült, rákenjük a négy tojásfehérjéből 16 dkg cukorral vert kemény habot, és megszórjuk vágott dióval.
Felső lángon inkább szárítjuk, mint sütjük. habos diós lepény, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós, mákos, diós sütemények, palacsinták, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek

Habos diós lepény