Gomba felfújt

Gombafelfújt hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 2 zsemle
  • 5 tojás
  • 1,5 dkg só
  • 5 dkg zsír
  • egy kávéskanál finomra vágott hagyma
  • egy evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • késhegynyi törött bors
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt

A gombafelfújt készítése:

A fölszeletelt gombát a megfuttatott hagymán petrezselyemmel együtt megpároljuk.

A zsemlét tejben megáztatjuk, és kicsavarjuk.

A gombát és a kicsavart zsemlét húsdarálón megdaráljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egyenként eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, óvatosan belekeverjük a keményre felvert habot.

Kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett őzgerincformába öntjük.

Magas pere sütőtepsibe kb. 2 ujjnyi hidegvizet öntünk, őzgerincformát belehelyezve a sütőbe tesszük.

Kb. 40 percig gőzöljük takaréklángon.
Tálaláskor meleg vajjal leöntjük, és reszelt sajt megszórjuk.

Érdemes kipróbálni

   Gombakotlett    Gombapaprikás tükörtojással