Cseh fánk, tarkedli

  • 2018-11-27

Cseh fánk hozzávalók:
40 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
2 tojás,
5 dl tej,
10 dkg cukor,
15 dkg zsír,
25 dkg lekvár.

Cseh fánk tarkedli elkészítése

A liszt közepébe mélyedést készítünk, 2 dl langyos tejet öntünk bele, belemorzsoljuk az élesztőt 2 dkg cukorral, és egy kissé megkelesztjük.
Most a kovászba keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal kb. 10-15 percig verjük.
Egész gyenge, lágy tésztát kapunk.
Melegített fedővel lefedjük, és 3/4 órán át kelesztjük.
Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját, s még néhány percig kelesztjük.
A tükörtojássütőben zsírt forrósítunk, zsíros kanállal a tésztából beleszaggatunk, és nem túl gyorsan, hogy a közepe is átsüljön, mindkét oldalát megsütjük.
Cukorral meghintve, lekvárral, melegen tálaljuk.

<<< zsírban sült tészták, <<< meleg tészták




Kapcsolódó oldalak