Főtt fánk - Meleg tészta receptek

  • 2018-11-27

Meleg tészták

FŐTT FÁNK

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
10 dkg cukor,
só,
meggy lekvár
2 tojás.
Főtt fánk elkészítése:
Kb. 1 liter fővő vízbe, amelybe egy kis sót és 10 dkg cukrot teszünk, óvatosan belefőzzük a lisztet úgy, hogy ne legyen csomós.
Mikor jó sűrűre főtt, a tűzről levéve 2 egész tojással eldolgozzuk, majd langyosra hűtjük.
Azután dúsan meglisztezett táblára öntjük, a tetejét is meglisztezzük, kinyújtjuk, és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, a közepét pedig egészen kicsi szaggatóval kiszúrjuk.
Bő forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, a kiszúrt középrészeket szintén.
Mikor kisült, meggy- vagy ribizlilekvárral megkenjük a fánkokat, s a közepét minden karikára ráhelyezve, forrón tálaljuk.

<<< meleg tészták


Kapcsolódó oldalak