Főtt fánk - Meleg tészta receptek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Meleg tészták

Hozzávalók:

30 dkg liszt,
10 dkg cukor,
só,
meggy lekvár
2 tojás.

Főtt fánk elkészítése:

Kb. 1 liter fővő vízbe, amelybe egy kis sót és 10 dkg cukrot teszünk, óvatosan belefőzzük a lisztet úgy, hogy ne legyen csomós.

Mikor jó sűrűre főtt, a tűzről levéve 2 egész tojással eldolgozzuk, majd langyosra hűtjük.

Azután dúsan meglisztezett táblára öntjük, a tetejét is meglisztezzük, kinyújtjuk, és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, a közepét pedig egészen kicsi szaggatóval kiszúrjuk.

Bő forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, a kiszúrt középrészeket szintén.

Mikor kisült, meggy- vagy ribizlilekvárral megkenjük a fánkokat, s a közepét minden karikára ráhelyezve, forrón tálaljuk.

<<< meleg tészták