Burgonyás pogácsa - Sós sütemények

  • 2018-11-27

Sós sütemények

Burgonyás pogácsa, Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg főtt burgonya,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
tejföl,
só,
1 tojás.
Burgonyás pogácsa elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, azután összegyúrjuk a főtt, áttört burgonyával, a tojássárgákkal, sóval, tejföllelés az élesztővel. Jól kidolgozzuk, majd hideg helyen pihentetjük 2-3 órán át.
Kisujjvastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük és megsütjük. <<< sós sütemények, szendvicsek

Burgonyás ételek

Bajor burgonyakrémleves
Burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves
Farmer burgonya
Juhtúrós burgonya