Bakonyi gomba - Gombás ételek

Bakonyi gomba hozzávalók:

30 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
6 dkg vöröshagyma,
2 g pirospaprika,
4 dkg liszt,
3 dl tejföl,
1 zöldpaprika, só.

Bakonyi gomba elkészítése

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és apróra vágott vöröshagymával együtt egy kissé megpirítjuk.

Megpaprikázzuk, rátesszük a megmosott, nagyobb kockákra vágott gombát, megsózzuk.

Hozzáadjuk a vékony karikára vágott zöldpaprikát, majd addig pároljuk, míg a leve el nem párolgott.

Ezután a lisztet elkeverjük a tejföllel, ráöntjük a gombára, annyi vízzel, amilyen sűrűre kívánjuk készíteni az ételt.

Jól felforraljuk, és vajas galuskával vagy rizszsel tálaljuk.

   Bélszín gombás zöldborsóval    Bújtatott gomba    Csirke gombával    Fogarasi gombás rostélyos    Forró gombával töltött stangli    Gomba erőleves    Gombamártás