Bakonyi gomba - Gombás ételek

Bakonyi gomba hozzávalók:

30 dkg gomba,
10 dkg füstölt szalonna,
6 dkg vöröshagyma,
2 g pirospaprika,
4 dkg liszt,
3 dl tejföl,
1 zöldpaprika, só.

Bakonyi gomba elkészítése

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és apróra vágott vöröshagymával együtt egy kissé megpirítjuk.

Megpaprikázzuk, rátesszük a megmosott, nagyobb kockákra vágott gombát, megsózzuk.

Hozzáadjuk a vékony karikára vágott zöldpaprikát, majd addig pároljuk, míg a leve el nem párolgott.

Ezután a lisztet elkeverjük a tejföllel, ráöntjük a gombára, annyi vízzel, amilyen sűrűre kívánjuk készíteni az ételt.

Jól felforraljuk, és vajas galuskával vagy rizszsel tálaljuk.

   Bélszín gombás zöldborsóval    Bújtatott gomba