Michelini őszibarack

Michelini őszibarackfa
Származás és elterjedés. Ismeretlen eredetű magonc.

A. Michelini emelte ki Borghetto Santo Stefanóban (Olaszország) 1930-ban. Idény és típus. Érése 41 nappal a Redhaven után kezdődik, késői érésű őszibarack fajta.

Gyümölcs és áruérték. Gyümölcse középnagy vagy nagy, 150 g átlagtömegű. Alakja gömbölyű, részaránytalan, csúcsa kissé bemélyedt. Héja gyengén, közepesen molyhos, fehér alapszínű, csíkozott piros fedőszín a gyümölcs 70-80%-át borítja.

Húsa fehér, a mag körül piros, közepes szilárdságú, magvaváló, jó ízű. A manipulálást közepesen tűri. Magja közepes nagyságú, gömbölyű.

Hajtásrendszer Fája középerős-erős növekedésű, koronája szétterülő. Hidegigénye közepes-alacsony. Levélmirigyei vese alakúak. Virágai rózsa alakúak, középkorán nyílnak.

Termőképesség. Kissé érzékeny a téli lehűlésekre, termóképessége közepes. Kései érése miatt értékes fajta.

Őszibarack fajták ismertetése >>>

    szemzés