Matrózhús - Marhahúsos ételek

  • 2019-11-26

MATRÓZHÚS, Hozzávalók:

80 dkg marhahús (felsál),
3 vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
1 kanál paradicsompüré,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, majoranna, kakukkfű, szegfűszeg, zöldpetrezselyem, köménymag,
1 babérlevél,
5 dl vörös bor,
1 sárgarépa, zeller, fehérrépa,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 kg burgonya,
10 dkg zöldborsó,
1/2 dl olaj,
5 dkg vaj,
2 dl csontlé.

Matrózhús készítése :

A marhahúst 3 cm-es kockákra vágva, egy kevés olajban, nagy lángon, hirtelen jól megsütjük.

Rátesszük a négyfelé vágott hagymákat, egy kevés liszttel megszórjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a többi fűszert.

Csontlével föleresztjük. Hozzáadunk 4-5 dl vörös bort, és 1 óra hosszat pároljuk.

(Kuktában hamarabb elkészül.)

Ezután a húst kiszedjük, átszűrjük a mártást.

A leforrázott és felszeletelt zöldségeket hozzátesszük, a szalonnát kockákra vágva megpirítjuk, s szintén a mártásba tesszük, és a visszarakott húst fedő alatt tovább pároljuk.

Mielőtt megpuhulna, beletesszük a kockákra vágott burgonyát, és együtt puhára pároljuk.

Tálaláskor megszórjuk vajban pirított zöldborsóval.