Tolnai fehérpecsenye - Marhahúsos ételek
- 2019-11-26
Tolnai fehérpecsenye recept , Hozzávalók:
1 kg fehérpecsenye,
 só, 
 bors, 
 1 dl olaj,
 3 
szem szegfűbors,
 3 gerezd fokhagyma, 
 3 evőkanál petrezselyem, 
 
1 kávéskanál paradicsompüré, 
 1 kanál liszt, 
 1 dl bor,
 1 dl húsleves, 
 1 kanál mustár.
 
Tolnai fehérpecsenye készítése :
A megtisztított fehérpecsenyét húsverővel erősen kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy lábasban, forró olajban megforgatjuk.Ráöntünk 1 dl bort, 1 dl húslevest, hozzáteszünk néhány szem szegfűborsot, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután a húst fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk.
A pecsenyelébe teszünk egy kanál paradicsompürét, egy kevés mustárt, megszórjuk liszttel és felforraljuk.
A tálra rakott hússzeleteket gazdagon megszórjuk zúzott fokhagymával és petrezselyemmel, és leöntjük a forró, átszűrt mártással.
