Tolnai fehérpecsenye - Marhahúsos ételek

  • 2019-11-26

Tolnai fehérpecsenye recept , Hozzávalók:

1 kg fehérpecsenye,
só,
bors,
1 dl olaj,
3 szem szegfűbors,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál petrezselyem,
1 kávéskanál paradicsompüré,
1 kanál liszt,
1 dl bor,
1 dl húsleves,
1 kanál mustár.

Tolnai fehérpecsenye készítése :

A megtisztított fehérpecsenyét húsverővel erősen kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy lábasban, forró olajban megforgatjuk.
Ráöntünk 1 dl bort, 1 dl húslevest, hozzáteszünk néhány szem szegfűborsot, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután a húst fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk.
A pecsenyelébe teszünk egy kanál paradicsompürét, egy kevés mustárt, megszórjuk liszttel és felforraljuk.
A tálra rakott hússzeleteket gazdagon megszórjuk zúzott fokhagymával és petrezselyemmel, és leöntjük a forró, átszűrt mártással.