Sertés receptek - Tejben párolt sertésszeletek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Tejben párolt sertésszeletek, Hozzávalók:
50 dkg comb vagy sertéskaraj,
egy evőkanál vaj vagy zsír,
5 dl tej,
só,
bors.
Tejben párolt sertésszeletek készítése :
A húst fölszeleteljük, és vékonyra kiverjük. Forró zsírban vagy vajban hirtelen kisütjük, ezután sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a tejet, lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk. Tálalás előtt a levét teljesen elfőzzük, így sűrű tejmártást kapunk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, erre szűrjük a tejmártást.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Tejben párolt sertésszeletek