Tejben párolt sertésszeletek
- Frissítve: 2025-07-03
Tejben párolt sertésszeletek, Hozzávalók:
50 dkg comb vagy sertéskaraj,
        egy evőkanál vaj vagy zsír,
        5 dl tej, 
        só, 
        bors.
         Tejben párolt sertésszeletek készítése :
        A húst fölszeleteljük, és vékonyra kiverjük. Forró zsírban vagy vajban 
        hirtelen kisütjük, ezután sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a tejet, lefedjük, 
        és kis lángon puhára pároljuk. Tálalás előtt a levét teljesen elfőzzük, 
        így sűrű tejmártást kapunk. Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá, erre 
        szűrjük a tejmártást.
<<< sertéshúsos 
ételek 
 Alufóliás kolbászkák,
 
Amerikai vagdalt hús
Tejben párolt sertésszeletek
