Tatár saslik - Marhahúsos ételek

  • 2018-11-27

Tatár saslik, Hozzávalók:
70 dkg marhahús (stefánia),
1 fej reszelt hagyma,
1 evőkanál torma,
1 kiskanál mustár,
1 kiskanál ecet,
törött bors,
só,
olaj.
Tatár saslik készítése :
Az előírt anyagokat, fűszereket alaposan összekeverjük, és a kétujjnyin darabokra vágott húst ebben a pácban pihentetjük egy hétig hideg helyen (hűtőben). Közben a húsdarabokat többször megforgatjuk.
Sütés előtt a húsról lecsurgatjuk a páclevet, a húst nyárssütőre vagy hurkapálcikára szúrjuk, és sütőtepsi peremére támasztva megsütjük.
Salátát, burgonyapürét adjunk hozzá.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tatár saslik