Meleg tészták - Széna-szalma

  • 2018-11-27

Meleg tészták

SZÉNA-SZALMA, Hozzávalók:
3 tojás,
annyi liszt, amennyit a tojások felvesznek,
só, zsír,
5 dkg porcukor,
10 dkg dió,
5 dkg mazsola,
baracklekvár,
1 tojásfehérje.
Széna-szalma elkészítése:
A tojásokkal víz nélkül, két nagy levél tésztát gyúrunk, és gömbölyű metéltet vágunk belőle.
A metélt egyik felét vízben kifőzzük, és leszűrve megzsírozzuk.
A metélt másik felét forró zsírban rózsaszínűre sütjük.
Tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a tésztát.
Az alsó réteg egy sor főtt tészta, rá porcukorral és mazsolával elkevert darált diót szórunk.
Erre egy réteg zsírban sült tészta következik, melyre baracklekvárt teszünk.
Így rétegezzük az anyagokat; a tetejére főtt tésztasor kerül, melyet cukorral felvert tojáshabbal vonunk be.
Körülrakjuk meggybefőttszemekkel, és 5-6 percig a sütőben sütjük. Melegen tálaljuk.

<<< meleg tészták

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves