Svéd rostélyos - Marhahúsos ételek

  • 2018-11-27

Svéd rostélyos, Hozzávalók:
4 szelet rostélyos,
2 evőkanál reszelt hagyma,
só,
törött bors,
1 dl olaj,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
10 dkg margarin,
10 dkg krém túró,
10 dkg juhtúró,
1 csomó zöldpetrezselyem.
Svéd rostélyos készítése :
A rostélyosszeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük reszelt vöröshagymával. Kuktában, az olajban hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket, adunk hozzá paradicsomot és feldarabolt zöldpaprikát, valamint kb. 1 dl vizet. A kuktát jól lezárva, az egészet puhára pároljuk.
A margarint, juhtúrót, tehéntúrót simára keverjük a finomra vágott petrezselyemmel, megsózzuk, egy kicsit borsozzuk, és a hűtőbe tesszük.
A rostélyost zsírjára sütjük, tányérokra rakjuk, és minden hússzeletre egyenletesen elosztjuk az ízletes krémet, mely szépen ráolvad.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Svéd rostélyos