Stefánia fészek - Marhahúsos receptek

STEFÁNIA FÉSZEK, Hozzávalók:

80 dkg marhahús (stefánia),
25 dkg sertéshús,
5 dkg füstölt szalonna,
1 db zsemle,
1 db tojás,
1 db vöröshagyma,
só, törött bors, mustár,
1 dl olaj,
4 db kemény tojás,
1 kanál Piros Arany,
kakukkfű, pirospaprika,
2 dl bor.
Stefánia fészek készítése :
A húst úgy vágjuk fel, hogy jó nagy szeleteket kapjunk.
Jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd mustárral megkenjük.
A sertéshúst apróra vagdaljuk, és az olajjal, szalonnával, vöröshagymával, pirospaprikával pörköltet készítünk belőle.
Amikor elkészült, ledaráljuk az áztatott zsemlével együtt.
Hozzákeverünk egy tojást, és az egészet jól összedolgozzuk. Ezzel a péppel megkenjük a hússzeleteket, ráhelyezünk 1-1 tojást, majd felhajtjuk és megtűzzük.
Forró olajon megforgatjuk, bort és kevés vizet aláöntögetve a kakukkfűvel puhára pároljuk.
Zsírjára sütjük, ízesítjük egy kis Piros Arany-nyal, esetleg mustárral, és felszeletelve tálaljuk.