Receptek

Spárgás pecsenye falatok

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • 60 dkg spárga
  • 5 dkg vaj
  • 8 szelet pirított kenyér (zsúrkenyér vagy zsemle)
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • só, bors
  • zöldpetrezselyem

Spárgás pecsenye falatok elkészítése

A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és forró vajban pirosra sütjük.
A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk.
A spárgát enyhén sós, cukros vízben 2 cm-es darabokra vágva megfőzzük.
Egy kevés vajban világosra pirítjuk a lisztet, fölengedjük annyi főzőlével, hogy mártássűrűségű legyen, és egy kicsit forralva hozzáadjuk a tejfölt, sót.
Kivajazott tűzálló tálra lerakjuk az ujjnyi széles szeletekre vágott pirítóst, erre az ugyanígy felszeletelt sült húst.
Erre terítjük a főtt, lecsurgatott spárgadarabokat, és végül leöntjük a mártással.
A sütőben átmelegítjük. petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Spárga receptek