Serpenyős rostélyos

  • 2019-11-26

SERPENYŐS ROSTÉLYOS, Hozzávalók:

75 dkg rostélyos vagy hátszín,
2 dkg só,
4 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
fűszerpaprika, köménymag,
10 dkg lecsó,
1 kg burgonya.

Serpenyős rostélyos készítése :
A rostélyos szeleteket kiveregetjük, bevagdossuk, megsózzuk.
Mindkét oldalát lisztbe mártva forró zsírban elősütjük.
A finomra vágott hagymát a zsírjában megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, pirospaprikát, egy kis forró vízzel felöntve átforraljuk, és ráöntjük a kisütött szeletekre.
Fedővel letakarva rázogatva pároljuk.
Ha a hús puha, kiszedjük, és a lében cikkekre vágott burgonyát párolunk puhára.
Mikor már majdnem puha, paradicsom-, zöldpaprikakarikákat helyezünk rá, és az egészet puhára pároljuk.
Előmelegített tálra rakjuk.