Marhahúsból készült ételek - Rostonsült hátszínszelet

ROSTONSÜLT HÁTSZÍNSZELET, Hozzávalók:

80 dkg puha hátszín,
só, bors,
olaj,
3 dl fehér bor,
3-4 póréhagyma,
4 dkg vaj.
Rostonsült hátszínszelet készítése :
A hátszínt vágjuk két, kb. 40 dkg-os darabra.
Megsózzuk, borsozzuk, 30 percig olajban hagyjuk állni.
Ezután rostra tesszük, és 20 percig sütjük.
Vigyázzunk arra, hogy csak egyszer fordítsuk meg, tehát egy-egy oldalát 10-10 percig fordítsuk a parázs felé.
Fehér borban főzzük meg a póréhagymát, utána forraljuk hozzá a bor további 3/4 részét.
Tegyük bele a vajat, sózzuk meg, és öntsünk a megsült szeletekre.
Burgonyakörítéssel tálaljuk.