Részeges rostélyos

RÉSZEGES ROSTÉLYOS, Hozzávalók:

1 kg rostélyos,
1 vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna,
2 dl vörös bor,
só, törött bors,
kakukkfű,
1 dl olaj.
Részeges rostélyos készítése :
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajban hirtelen megsütjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk.
Egy megfelelő nagyságú edényt kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, teszünk rá egy sor vöröshagymát.
Erre egy sor húst rakunk, majd szalonnát, hagymát stb.
Legfelül szalonna legyen.
Egy darabig sütjük, aztán megfordítjuk az egészet.
Felöntjük borral, és fedő alatt puhára pároljuk.
Zsírjára sütve, forrón tálaljuk.