Rakott burgonyapüré

  • Frissítve: 2023-09-02  

Rakott burgonyapüré, Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
30 dkg sertéshús,
1 fej hagyma,
pirospaprika,
1 kiskanál paradicsompüré,
15 dkg gomba,
só,
törött bors,
5 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl.
Rakott burgonyapüré elkészítése:
A húsból pörköltet készítünk. A sós vízben főtt burgonyát áttörjük, egyharmadát kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, erre rátesszük a pörkölt felét, pirított gombát, majd újra burgonyát, pörköltet, gombát. Felülre burgonyát teszünk.
Leöntjük tejföllel, meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben aranysárgára sütjük.

Burgonyás ételek

Bajor burgonyakrémleves
Burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves
Farmer burgonya
Juhtúrós burgonya