Portugál pecsenye - Marhahúsos receptek

PORTUGÁL PECSENYE, Hozzávalók:

1 kg marhahús (fartő),
10 dkg füstölt szalonna,
1 kanál liszt,
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
kapribogyó,
citromhéj,
1 kanál ecet,
só, bors, szegfűbors,
2 dl bor,
paradicsompüré, mustár.
Portugál pecsenye készítése :
A marhahúst beolajozva néhány napig hideg helyen pihentetjük.
Szalonnával sűrűn megtűzdeljük, bedörzsöljük sóval, borssal, szegfűborssal, megszórjuk liszttel.
Tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró vajjal, és mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Ezután aláöntjük a bort, hozzáadjuk az ecetet, a feldarabolt vöröshagymát, egy kevés citromhéjat, egy kanál kapribogyót, és időnként egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk.
Zsírjára sütjük, és a húst kiemeljük.
Levében egy kiskanál paradicsompürét elkeverünk egy kiskanál mustárral, egy kevés liszttel és felforraljuk.