Portugál pecsenye - Marhahúsos receptek

  • 2018-11-27

Marhahúsos ételek , Füstölt szalonnás ételek

PORTUGÁL PECSENYE, Hozzávalók:
1 kg marhahús (fartő),
10 dkg füstölt szalonna,
1 kanál liszt,
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
kapribogyó,
citromhéj,
1 kanál ecet,
só, bors, szegfűbors,
2 dl bor,
paradicsompüré, mustár.
Portugál pecsenye készítése :
A marhahúst beolajozva néhány napig hideg helyen pihentetjük.
Szalonnával sűrűn megtűzdeljük, bedörzsöljük sóval, borssal, szegfűborssal, megszórjuk liszttel.
Tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró vajjal, és mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Ezután aláöntjük a bort, hozzáadjuk az ecetet, a feldarabolt vöröshagymát, egy kevés citromhéjat, egy kanál kapribogyót, és időnként egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk.
Zsírjára sütjük, és a húst kiemeljük.
Levében egy kiskanál paradicsompürét elkeverünk egy kiskanál mustárral, egy kevés liszttel és felforraljuk.
portugál pecsenye, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Portugál pecsenye