Párolt stefánia vadasan - Marhahús receptek

  • 2018-11-27

PÁROLT STEFÁNIA VADASAN, Hozzávalók:
1 kg marhahús (stefánia),
25 dkg vegyeszöldség,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg liszt,
8 dkg zsír,
3 dl tejföl,
1/2 citrom,
1 babérlevél,
2 dl fehér bor,
1 kanál ecet,
cukor, bors, mustár,
kapribogyó,
kakukkfű.
Párolt stefánia vadasan készítése :
A húst szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk és hirtelen megsütjük.
A zsírban megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, hozzáadjuk a húst, a fűszereket (babérlevelet, kakukkfüvet) ráöntjük a bort, később a vizet is, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, a hússzeleteket kivesszük, hozzáöntjük a liszttel sűrített tejfölt, a 1/2 citrom levét és héját, mustárt, cukrot, és jól felforraljuk.
Finom szitán áttörjük, és utána ízesítjük.
A hússzeleteket tálra rakjuk, leöntjük mártással, és a kapribogyóval megszórjuk.
Zsemlegombócokat vagy sült burgonyagombócokat adjunk körítésnek.
párolt stefánia vadasan, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Párolt stefánia vadasan