Párolt pecsenye cigánymódra - Marhahús receptek
- 2019-11-26
 
Párolt pecsenye cigánymódra, Hozzávalók:
80 dkg marhahús szeletben (vesepecsenye, 
rostélyos vagy felsál), 
 3 paradicsom, 
 
2 vöröshagyma, 
 2 sárgarépa, 
 1 petrezselyemgyökér, 
 10 dkg zeller, 
 10 dkg zöldborsó, 
 15 dkg gomba (lehet erdei is), 
 15 dkg füstölt szalonna, 
 5 dkg vaj, 
 só, 
 bors,
 zöldpetrezselyem.
Párolt pecsenye cigánymódra készítése :
A hússzeleteket egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen megsütjük.
A hagymát a maradék pecsenyezsírban üvegesre pároljuk, rászórjuk a feldarabolt paradicsomot, és a hússzeleteket ebben a mártásban, fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és megpároljuk, majd vajban megpirítjuk.
Tálaláskor ezekkel a pirított zöldfélékkel szórjuk meg a húst, majd a szalonnából sütött kakastaréjokkal díszítjük.
