Párolt pecsenye cigánymódra - Marhahús receptek

  • 2018-11-27

Párolt pecsenye cigánymódra, Hozzávalók:
80 dkg marhahús szeletben (vesepecsenye, rostélyos vagy felsál),
3 paradicsom,
2 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
10 dkg zeller,
10 dkg zöldborsó,
15 dkg gomba (lehet erdei is),
15 dkg füstölt szalonna,
5 dkg vaj,
só,
bors,
zöldpetrezselyem.
Párolt pecsenye cigánymódra készítése :
A hússzeleteket egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen megsütjük. A hagymát a maradék pecsenyezsírban üvegesre pároljuk, rászórjuk a feldarabolt paradicsomot, és a hússzeleteket ebben a mártásban, fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és megpároljuk, majd vajban megpirítjuk.
Tálaláskor ezekkel a pirított zöldfélékkel szórjuk meg a húst, majd a szalonnából sütött kakastaréjokkal díszítjük.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Párolt pecsenye cigánymódra