Mexikói vagdalt - Marhahúsos receptek, Vagdalt

MEXIKÓI VAGDALT, Hozzávalók:

60 dkg marhafelsál,
1 doboz paradicsompüré,
só,
chili por,
2 tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál reszelt hagyma,
1 dl olaj,
Vegeta,
1 gerezd fokhagyma.
Mexikói vagdalt készítése :
A húst egészen finomra, kétszer átdaráljuk.
Hozzákeverjük a paradicsompüré felét, két tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt hagymát, kevés sót, egy mokkáskanál Vegetát, egy mokkáskanál chili port.
Vizes kézzel pogácsákat formálunk belőle, ellapítjuk kicsit, és olajban mindkét oldalon ropogós pirosra sütjük.
A maradék paradicsomot 1 dl vízzel felhígítjuk, adunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, egy mokkáskanál chili port, kevés sót, és elkeverjük, majd a pogácsákra öntözzük.
Sós vízben párolt kelbimbót vagy kelkáposztát adjunk körítésnek.