Lángoló marhasült - Marhahúsos receptek

  • 2018-11-27

Lángoló marhasült, Hozzávalók:
75 dkg marhahús (vesepecsenye vagy hátszín),
só,
bors,
1 dl olaj,
16 dkg máj,
2 alma,
8 szelet pirított fehér kenyér,
1 dl cseresznyepálinka.
Lángoló marhasült készítése :
A marhahús szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.
A sertés- vagy kacsamájat szeletekben enyhén megsütjük. Az almát fölszeleteljük, magházát eltávolítjuk, és az almát vajban megpároljuk. Egy kevés cukrot is tehetünk rá.
A pirított kenyérszeletekre ezután teszünk egy szelet sült húst, erre egy szeletke májat, majd párolt almát.
Leöntjük cseresznyepálinkával, és az asztalra helyezve meggyújtjuk.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Lángoló marhasült