Lángoló marhasült - Marhahúsos receptek

Lángoló marhasült, Hozzávalók:

75 dkg marhahús (vesepecsenye vagy hátszín),
só,
bors,
1 dl olaj,
16 dkg máj,
2 alma,
8 szelet pirított fehér kenyér,
1 dl cseresznyepálinka.
Lángoló marhasült készítése :
A marhahús szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.
A sertés- vagy kacsamájat szeletekben enyhén megsütjük. Az almát fölszeleteljük, magházát eltávolítjuk, és az almát vajban megpároljuk. Egy kevés cukrot is tehetünk rá.
A pirított kenyérszeletekre ezután teszünk egy szelet sült húst, erre egy szeletke májat, majd párolt almát.
Leöntjük cseresznyepálinkával, és az asztalra helyezve meggyújtjuk.