Gombavagdalt

Gombavagdalt, Hozzávalók:
60 dkg gomba,
1 kis fej hagyma,
só,
bors,
egy csomó petrezselyem,
5 dkg liszt,
1 tojás,
zsír,
zsemlemorzsa.
Gombavagdalt készítése:
A megmosott, megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát kis darabokra vágjuk, és zsírban félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel. Erős tűzön zsírjára pirítjuk le, liszttel megszórjuk, egy egész tojással összeállítjuk, és pogácsákat formázunk belőle. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük.

<<< gombás ételek

   Gombával töltött csirkemell    Gombával töltött karaj    Gombával töltött karalábé    Gombával töltött tojás    Gombával töltött zsemle    Hátszínszeletek gombás mártásban    Jászsági gombás pecsenye