Diós szelet I.

Diós szelet I., Hozzávalók:
8 tojás,
25 dkg porcukor,
20 dkg dió vagy mandula,
1 szelet csokoládé,
5 dkg mazsola,
3 dkg vaj,
3 dkg zsemlemorzsa.
Diós szelet I. elkészítése:
A tojások keményre vert habját óvatosan elkeverjük a tojássárgákkal. Beletesszük a cukrot, a darált diót vagy mandulát, a reszelt csokoládét, a mazsolát, a vajat, a finom zsemlemorzsát. Jól összekeverjük, és vajjal kikent tepsiben megsütjük.
Sütés után beborítjuk csokoládémázzal, majd négyszögletes darabokra vágva kínáljuk.

Diós fánkocska
Diós kifli
Diós lepény
Diós lepény babkávéval
Diós linzer
Diós piskótaszelet
Diókrém
Dióbomba rumos meggyel