Tepertős pogácsa

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sós sütemények szendvicsek

TEPERTŐS POGÁCSA, Hozzávalók:

40 dkg tepertő,
10 dkg vaj,
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1 dl hideg víz,
1-2 tojássárgája,
só és törött bors.
Tepertős pogácsa elkészítése:
A darált tepertőt, a vajat, a liszttel összemorzsoljuk.
Az élesztőt egy késhegynyi cukorral ízesített langyos tejbe morzsolva felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a többi anyaghoz, és kellemes, puhán gyúrható tésztát készítünk.
Lisztezett gyúrótáblán a lehető legvékonyabbra, négyszögletesre nyújtjuk, s összehajtogatjuk, mint a vajastésztát szokás.
Igen jó, ha a tészta estétől reggelig így pihen, de már 3-4 órás pihentetés után is jó ujjnyi vastagra nyújthatjuk, a tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, s tojással megkenve piros-ropogósra sütjük.
Káposztás pogácsa
Kolbászos pogácsa
Tejfölös pogácsa
Sajtos pogácsa
Túrós pogácsa
<<< sós sütemények, szendvicsek
tepertős pogácsa, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tepertős pogácsa