Gesztenyés pulyka

  • Frissítve: 2023-09-02  

Füstölt szalonnás ételek

GESZTENYÉS PULYKA

Gesztenyés pulyka hozzávalók:
1 bébipulyka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kg gesztenye,
25 dkg sovány darált sertéshús,
2 zsemle,
2 tojás,
1 dl tejföl,
8 dkg zsír,
majoránna, só, bors.

Gesztenyés pulyka elkészítése :
A gesztenyét megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és húsdarálón megdaráljuk.
A tejbe áztatott zsemlét kicsavarjuk, és a darált húshoz tesszük.

Beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, és a gesztenyemasszával összedolgozzuk.

A pulyka mellét szalonnacsíkokkal megtűzdeljük vagy szalonnaszeleteket csúsztatunk a mell bőre alá.
Belsejét is megsózzuk, meghintjük majoránnával és beletesszük a tölteléket.
Hasüregnyílását összevarrjuk vagy fogvájóval öszszetűzzük.

Forró zsírban hirtelen átforgatva, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.