Dobostorta-Sütemény receptek

Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sütemény receptek - Dobostorta

Sütemények, Torta receptek

DOBOSTORTA

Hozzávalók:

6 tojás,
15 dkg cukor,
14 dkg liszt;
krém:
25 dkg vaj,
25 dkg cukor,
15 dkg csokoládé,
1 dl tej;
tetőhöz:
15 dkg cukor.
Dobostorta elkészítése:
Tíz dkg cukrot a tojássárgákkal habosra keverünk, majd hozzákeverjük a 4 dkg cukorral felvert tojáshabot. Ezután tesszük bele a lisztet.
A masszából 6 egyforma kerek lapot formálunk, vékonyan megvajazott és lisztezett tortaformába. Világosra sütjük.
A legszebben sikerült lapot félretesszük, a többit krémmel megtöltve hidegre tesszük.
Krém:
a megpuhított vajat 20 dkg vaníliás cukorral habosra keverjük.
Közben elkeverjük a csokoládét a tejjel, 5 dkg cukorral, és vízgőzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajhoz, és tovább keverjük.
Karamelltető:
a cukrot tiszta serpenyőben fakanállal kevergetve felolvasztjuk, és addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz.
Gyorsan, forrón ráöntjük a félretett piskótalapra, késsel elsimítjuk. Még melegen gyengén vajazott késsel 16 vagy 20 egyforma szeletre vágjuk fel.
A karamell-lapokat a torta tetejére helyezzük. A tortát a lapok vágása mellett, melegített késsel fölszeleteljük.

<<< sütemény receptek

<<< Torta receptek
dobostorta, finom sütemény receptek, piskóta, béles, lepény, krémes, túrós, mákos, diós sütemények, palacsinták, torták, kelt tészták, édesség, torta receptek

Dobostorta

Fel az oldal tetejére