Spárga csőben sütve - Spárgás ételek

Receptek, Spárga receptek, spárgás ételek

Spárga csőben sütve hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg morzsa
  • só.

Spárga csőben sütve elkészítése

Besamel mártást készítünk; a vajas fehér rántást addig tartjuk állandó keverés mellett lángon, amíg kifehéredik; félrehúzva tejjel.
Fölengedjük, simára keverjük, a lángra visszatéve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ezután kihűtjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, sót, borsot és a reszelt sajt felét.
A spárgát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, majd a szálakat keresztben kettévágjuk. Kivajazott tűzálló tál aljára egy kevés mártást teszünk:rárakjuk a spárga fej nélküli részét, majd erre azokat a szálakat, amelyeken a fej rajta van. Az egészet bevonjuk mártással. A tetejét reszelt sajttal, finom szitált morzsával megszórjuk, és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Ily módon készíthetünk karfiolt, fiatal karalábét és gyenge zöldbabot is.

Spárga receptek

Fűszernövény magok

Spárga csőben sütve - Spárgás ételek