Spárga citromos mártással

Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom
  • só, cukor

Spárga citromos mártással elkészítése

A spárgát (4-5 szálat kötegbe kötünk) enyhén sós vízben megpároljuk.
A vajból és lisztből világos rántást készítünk, fölengedjük a spárga levével, habverővel állandóan keverve simára dolgozzuk, és jól felforraljuk.
Csak annyi főzőlevet tegyünk hozzá, hogy felforralva tejszínsűrűségű legyen.
Belereszeljük egy fél citrom héját, hozzáadjuk a citrom levét.
A tojássárgás elkeverjük a tejszínnel, és a tűzről levett mártásba keverjük.
Átszűrjük, ízlés szerint sózzuk, ízesítjük, és habverővel simára dolgozzuk.
Külön tálaljuk a spárgát és a mártást.

Spárga receptek