Olasz vagdalt hús
- 2025-07-03
OLASZ VAGDALT HÚS, Hozzávalók:
60 dkg darált hús, 
1 tejbe 
áztatott zsemle, 
só, törött bors, 
1 tojás, 
1 dl olaj, 
1 fej vöröshagyma, 
1 evőkanál liszt, 
2 dl tej, 
szerecsendió, 
30 dkg metélt tészta, 
1/2 dl tejföl, 
10 dkg sajt, 
zsemlemorzsa.
 Olasz vagdalt 
hús elkészítése :
A darált húst, a szétmorzsolt zsemlét, reszelt hagymát, 
tojást, sót, borsot összekeverjük, és lapos pogácsákat formálunk belőle. 
Morzsába 
forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük liszttel, fölengedjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, tejföllel ízesítjük.
Sós vízben kifőzzük a tésztát, felét egy tűzálló tálra terítjük, ráöntjük a mártás felét, meghintjük reszelt sajttal, rátesszük a tészta másik felét, és ismét a maradék mártást.
Tetejére a húspogácsákat tesszük, mindegyikre egy vékony szelet Göcseji sajtot teszünk, és forró sütőben ráolvasztjuk.
