Olasz vagdalt hús

OLASZ VAGDALT HÚS, Hozzávalók:

60 dkg darált hús,
1 tejbe áztatott zsemle,
só, törött bors,
1 tojás,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
2 dl tej,
szerecsendió,
30 dkg metélt tészta,
1/2 dl tejföl,
10 dkg sajt,
zsemlemorzsa.
Olasz vagdalt hús elkészítése :
A darált húst, a szétmorzsolt zsemlét, reszelt hagymát, tojást, sót, borsot összekeverjük, és lapos pogácsákat formálunk belőle.
Morzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük liszttel, fölengedjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, tejföllel ízesítjük.
Sós vízben kifőzzük a tésztát, felét egy tűzálló tálra terítjük, ráöntjük a mártás felét, meghintjük reszelt sajttal, rátesszük a tészta másik felét, és ismét a maradék mártást.
Tetejére a húspogácsákat tesszük, mindegyikre egy vékony szelet Göcseji sajtot teszünk, és forró sütőben ráolvasztjuk.

Olasz bableves
Olasz csirke
Olasz mártás
Olasz rántotta
Olasz rántotthús
Olasz rizsleves
Olasz sajtos duzma
Olasz saláta