Narancs saláta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gyümölcsös édességek

Narancssaláta, Hozzávalók:
4 narancs;
mártás:
1 narancs,
4 tojás,
3 szem szaharin,
4 dl tej.
Narancssaláta elkészítése:
A narancsokat meghámozzuk, és gerezdekre bontjuk.
A magokat eltávolítjuk, az erősebb hártyákat lehúzzuk.
A gerezdeket háromfelé vágjuk, és üvegtálba rakjuk.
A mártáshoz lereszeljük a narancs héját, a tojásokkal és az édesítővel habosra keverjük. Hozzáöntjük a hideg tejet, és habverővel állandóan keverve, forrásig melegítjük. A tűzről levéve addig keverjük, amíg langyos nem lesz, majd belekeverjük a narancs levét.
Jól lehűtjük, és a feldarabolt gerezdekre öntjük.
<<< gyümölcsös édességek, krémek

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves