Nápolyi vagdalt hús
- 2025-07-03
NÁPOLYI VAGDALT HÚS, Hozzávalók:
60 dkg kétszer darált sertéshús 
dagadó, lapocka, 
3 zsemle, 
2 dl tej, 
1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 
1 gerezd fokhagyma, 
só, törött bors, kakukkfű, bazsalikom, 
1 kiskanál 
paprikakrém, 
2 tojás, 
2 dl olaj, 
1 dl Húsleves 
(lehet készíteni kockából is), 
1 dl vörös bor, 
1 mokkáscsésze feketekávé, 
1 mokkáskanál porcukor, 
1 babérlevél, 
2-3 szem borókabogyó, 
1 
dl tejföl, 
1 evőkanál reszelt sajt.
 Nápolyi vagdalt hús elkészítése 
:
A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott, jól szétmorzsolt zsemlékkel, 
a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy csipet 
kakukkfűvel, bazsalikom mal, a paprikakrémmel, 2 tojással. 
Pogácsákat formálunk 
e maszszából (vizes kézzel), majd bő forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. 
A húslevest, a vörös bort, a feketekávét elkeverjük egy kiskanál porcukorral, 
1 babérlevéllel, 2-3 szem borókabogyóval és felforraljuk.
Beletesszük a húspogácsákat, és 15 percig fedő alatt pároljuk.
 Ezután a fedőt levesszük róla, és még 15-20 percig pároljuk, amíg a mártás be nem sűrűsödik. 
A tejfölben elkeverjük a 
reszelt sajtot, a mártásba öntjük, és forrón tálaljuk. 
Adhatunk hozzá spagettit, 
kagylótésztát, esetleg petrezselymes rizst is.
Nápolyi vagdalt hús
