Nápolyi vagdalt hús

NÁPOLYI VAGDALT HÚS, Hozzávalók:

60 dkg kétszer darált sertéshús dagadó, lapocka,
3 zsemle,
2 dl tej,
1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, törött bors, kakukkfű, bazsalikom,
1 kiskanál paprikakrém,
2 tojás,
2 dl olaj,
1 dl Húsleves (lehet készíteni kockából is),
1 dl vörös bor,
1 mokkáscsésze feketekávé,
1 mokkáskanál porcukor,
1 babérlevél,
2-3 szem borókabogyó,
1 dl tejföl,
1 evőkanál reszelt sajt.
Nápolyi vagdalt hús elkészítése :
A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott, jól szétmorzsolt zsemlékkel, a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy csipet kakukkfűvel, mal, a paprikakrémmel, 2 tojással.
Pogácsákat formálunk e maszszából (vizes kézzel), majd bő forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A húslevest, a vörös bort, a feketekávét elkeverjük egy kiskanál porcukorral, 1 babérlevéllel, 2-3 szem borókabogyóval és felforraljuk.
Beletesszük a húspogácsákat, és 15 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük róla, és még 15-20 percig pároljuk, amíg a mártás be nem sűrűsödik.
A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a mártásba öntjük, és forrón tálaljuk.
Adhatunk hozzá spagettit, kagylótésztát, esetleg petrezselymes rizst is.

Nápolyi vagdalt hús