Nápolyi vagdalt hús
- 2023-09-03
NÁPOLYI VAGDALT HÚS, Hozzávalók:
60 dkg kétszer darált sertéshús
dagadó, lapocka,
3 zsemle,
2 dl tej,
1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, törött bors, kakukkfű, bazsalikom,
1 kiskanál
paprikakrém,
2 tojás,
2 dl olaj,
1 dl Húsleves
(lehet készíteni kockából is),
1 dl vörös bor,
1 mokkáscsésze feketekávé,
1 mokkáskanál porcukor,
1 babérlevél,
2-3 szem borókabogyó,
1
dl tejföl,
1 evőkanál reszelt sajt.
Nápolyi vagdalt hús elkészítése
:
A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott, jól szétmorzsolt zsemlékkel,
a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy csipet
kakukkfűvel, bazsalikom mal, a paprikakrémmel, 2 tojással.
Pogácsákat formálunk
e maszszából (vizes kézzel), majd bő forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A húslevest, a vörös bort, a feketekávét elkeverjük egy kiskanál porcukorral,
1 babérlevéllel, 2-3 szem borókabogyóval és felforraljuk.
Beletesszük a húspogácsákat, és 15 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük róla, és még 15-20 percig pároljuk, amíg a mártás be nem sűrűsödik.
A tejfölben elkeverjük a
reszelt sajtot, a mártásba öntjük, és forrón tálaljuk.
Adhatunk hozzá spagettit,
kagylótésztát, esetleg petrezselymes rizst is.
Nápolyi vagdalt hús