Zsírban sült tészták - Nagycenki tokány

  • 2018-11-27

NAGYCENKI TOKÁNY, Hozzávalók:
30 dkg sertéshús (lapocka),
30 dkg marhahús (bélszín, felsál vagy rostélyos),
1 dl olaj,
2 fej vöröshagyma,
1 kg pirospaprika,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1 kanál paprikakrém,
só, törött bors,
15 dkg gomba.
Nagycenki tokány elkészítése :
A vékony csíkokra vagdalt, megsózott és borsozott húsok közül először a marhahúst tesszük az olajban pirított, paprikával megszórt hagymára.
Félig megpároljuk, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a sertéshúst is.
Azt is egy kevés vízzel vagy borral puhára pároljuk, zsírjára sütjük.
Közben a gombát vékonyra fölszeleteljük, és egy kevés olajban megpároljuk, zsírjára sütjük, majd a kész húsokhoz keverjük.
Ezután leöntjük a tejfölben elkevert mustárral, és paprikakrémmel ízesítjük.    sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka, rántott húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek, nagycenki tokány    

Nagycenki tokány