Kenyérben sült aprópecsenye

Kenyérben sült aprópecsenye, Hozzávalók:

80 dkg sertéstarja,
4 dkg só,
0,5 dkg törött bors,
12 dkg zsír,
1 dkg paprika,
1 dkg fokhagyma,
1,2 kg fehér kenyér,
40 dkg kovászos uborka.
Kenyérben sült aprópecsenye készítése :
A húsból tizenhat kicsi, egyforma szeletet vágunk jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban a szeleteket hirtelen átsütjük. Meghintjük paprikával, elkeverjük, egy kevés vízzel fölengedjük, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ezután a húst kiszedjük.
A kenyeret tizenhat egyforma szeletre vágjuk, a héját eltávolítjuk, majd szárazon, zsír nélkül megpirítjuk. Ezeket a kenyérszeleteket a húslében átforgatjuk, majd mindegyikre egy szelet húst helyezünk. Csíkokra vágott uborkával díszítjük.

Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye
Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye