Kenyérben sült aprópecsenye

  • 2018-11-27

Kenyérben sült aprópecsenye, Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja,
4 dkg só,
0,5 dkg törött bors,
12 dkg zsír,
1 dkg paprika,
1 dkg fokhagyma,
1,2 kg fehér kenyér,
40 dkg kovászos uborka.
Kenyérben sült aprópecsenye készítése :
A húsból tizenhat kicsi, egyforma szeletet vágunk jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban a szeleteket hirtelen átsütjük. Meghintjük paprikával, elkeverjük, egy kevés vízzel fölengedjük, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ezután a húst kiszedjük.
A kenyeret tizenhat egyforma szeletre vágjuk, a héját eltávolítjuk, majd szárazon, zsír nélkül megpirítjuk. Ezeket a kenyérszeleteket a húslében átforgatjuk, majd mindegyikre egy szelet húst helyezünk. Csíkokra vágott uborkával díszítjük.

Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye
Borsos pecsenye
Borsos rablópecsenye
Brassói aprópecsenye
Dunántúli sertéspecsenye
Elzászi pulykapecsenye
Fácán pecsenye
Gombás vesepecsenye
Göngyölt szűzpecsenye
Gyöngytyúk pecsenye
Hortobágyi aprópecsenye
Jászsági gombás pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Kenyérben sült aprópecsenye
Különleges nyúlpecsenye