Kéményseprő kifli

Kéményseprő kifli, Hozzávalók:

60 dkg liszt,
20 dkg vaj,
18 dkg cukor,
3 dkg kakakó,
2 dkg élesztő,
4 dl tej,
só.
Kéményseprő kifli elkészítése:
Tíz dkg lisztből, 2 dl tejjel, az élesztővel és cukorral kovászt készítünk, kelni tesszük.
A többi lisztből 10 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 8 dkg cukorral, egy kevés sóval, 2 dl tejjel és a már megkelt kovásszal fánktésztát készítünk, kelni tesszük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, és fél cm vastagra nyújtjuk. Tíz dkg cukrot 10 dkg vajjal jól kikeverünk, és a tésztára kenjük, kakaóval meghintjük, majd 20 egyenlő kockára vágjuk. A kis kockákat, sarkuknál elkezdve, kifliformára sodorjuk, tojással megkenjük, és ropogósra sütjük.
Fogyasztása előtt meghintjük porcukorral.

Kéményseprő kifli