Rétesek, Felfújtak, Pudingok - Karamellpuding

  • Frissítve: 2019-09-14  

KARAMELLPUDING, Hozzávalók:
2,5 dl tej,
6 dkg liszt,
3 tojás,
5-5 dkg cukor;
1 dl rum,
0,5 dl tej.
Karamellpuding elkészítése:
A tejet és lisztet hidegen simára keverjük.
Lángelosztón állandó keveréssel addig főzzük, amíg az edény falától el nem válik.
A cukor feléből aranybarna karamellt készítünk és egy kevés vízzel felöntve mézsűrűségűre beforraljuk.
Langyosra hűtve a megfőzött liszthez keverjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a többi cukrot, jól eldolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük, de a tészta negyed részét az edényben hagyjuk.
A formát pecsenyesütőbe helyezzük, 2-3 ujjnyi vizet öntünk alá, és 40-45 percig sütjük.
A meghagyott tésztaanyagot egy kis rummal, tejjel keverjük össze, és mártásos csészében adjuk a pudinghoz.
<<< rétes, felfújt, puding receptek,

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves