Hunyadi rostélyos - Marhahúsos ételek

Hunyadi rostélyos, Hozzávalók:

2 szelet rostélyos,
15 dkg makaróni,
1 vöröshagyma,
10 dkg sonka,
1 tojás,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál paradicsompüré,
2 evőkanál reszelt hagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
só, bors,
szegfűbors,
kakukkfű

Hunyadi rostélyos készítése :

Az előkészített hússzeleteket megtöltjük az alábbi töltelékkel:

A főtt makarónit elkeverjük egy vajjal kikevert tojássárgájával, az apróra vagdalt sonkával, 3 kanál tejföllel, egy tojás habjával, 1 kanál reszelt hagymával, hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, majoránnát.

A keveréket a hússzeletekre kenjük, felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük, egy kevés olajban gyorsan körben megsütjük.

Zsírjában megpirítunk egy vöröshagymát, zöldpaprikát., paradicsomot, a húsokat visszahelyezzük, szegfűborssal és kakukkfűvel fűszerezve, fedő alatt, puhára pároljuk.

Ha megpuhult, elkeverünk a levében 2 dl tejfölt, és még egyszer felforraljuk.