Grúz paradicsom mártás

  • Frissítve: 2019-09-14  

Mártások    Paradicsomos ételek

GRÚZ PARADICSOM MÁRTÁS, Hozzávalók:

50 dkg paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerzöld,
1 csomó petrezselyem,
1 zöldpaprika,
1 csomó kapor, só, bors.

Grúz paradicsommártás készítése

A paradicsomot egy fél pohár vízzel 10 percig forraljuk, majd áttörjük.

Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott zellerzöldet, az összevagdalt zöldpetrezselymet, a kicsumázott és apróra vágott zöldpaprikát, a vagdalt kaprot, sót, törött borsot.

Az egészet 10 percig együtt forraljuk, és hidegen vagy melegen, sült halhoz, húshoz kínáljuk.
A mártás - ellentétben a mi édeskés paradicsommártásunkkal - fűszeres, illatos.

<<< mártások