Meleg mártások - Grúz paradicsom mártás

  • 2018-11-27

Mártások, Paradicsomos ételek

GRÚZ PARADICSOM MÁRTÁS, Hozzávalók:
50 dkg paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerzöld,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 zöldpaprika,
1 csomó kapor, só, bors.
Grúz paradicsommártás készítése :
A paradicsomot egy fél pohár vízzel 10 percig forraljuk, majd áttörjük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott zellerzöldet, az összevagdalt zöldpetrezselymet, a kicsumázott és apróra vágott zöldpaprikát, a vagdalt kaprot, sót, törött borsot.
Az egészet 10 percig együtt forraljuk, és hidegen vagy melegen, sült halhoz, húshoz kínáljuk.
A mártás - ellentétben a mi édeskés paradicsommártásunkkal - fűszeres, illatos.

<<< mártások

grúz paradicsommártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Grúz paradicsommártás