Hideg mártások - Fehérbor-mártás

  • 2018-11-27

Mártások

FEHÉRBOR-MÁRTÁS, Hozzávalók:
1 dl fehérmártás,
1/2 dl fehér bor,
5 tojássárgája,
5 dkg vaj,
só, törött bors.
A fehérbor-mártás készítése:
A fehérmártást hígítsuk fel a fehér borral vagy fehér borban főtt hal levével.
Keverjük bele a tojássárgákat, és főzzük gőz fölött habverővel állandóan verte.
Tegyük bele a vajat, sót, törött borsot, ízlés szerint.
Ha a mártás sűrű lesz, hígítsuk borral, ha túl híg lenne, tojássárgájával és vajjal sűrítsük.
A mártásnak krémszerűnek kell lennie.

<<< mártások

fehérbor-mártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Fehérbor-mártás