Fehérbor mártás - hideg mártások

  • Frissítve: 2019-09-14  

   Mártások,    Almás ételek,    Rétes, felfújt, puding

FEHÉRBOR-MÁRTÁS, Hozzávalók:
1 dl fehérmártás,
1/2 dl fehér bor,
5 tojássárgája,
5 dkg vaj,
só, törött bors.
A fehérbor-mártás készítése:
A fehérmártást hígítsuk fel a fehér borral vagy fehér borban főtt hal levével.
Keverjük bele a tojássárgákat, és főzzük gőz fölött habverővel állandóan verte.
Tegyük bele a vajat, sót, törött borsot, ízlés szerint.
Ha a mártás sűrű lesz, hígítsuk borral, ha túl híg lenne, tojássárgájával és vajjal sűrítsük.
A mártásnak krémszerűnek kell lennie.

<<< mártások

fehérbor-mártás, vadételek, leves

Fehérbor-mártás