Diós lepény - Sütemény receptek Lepények

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 5 dkg vaníliáscukor
  • 1 tojás sárgája
  • kb.1/2 dl tejföl
  • egy kevés só
  • töltelék:
  • 3 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 13 dkg darált dió

Diós lepény elkészítése:
A fenti anyagot meggyúrjuk, két részre osztjuk, dióval megtöltjük. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük. Kis lángon megsütjük.
Töltelék :
a tojássárgáját cukorral habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, a darált diót lassan hozzáadjuk.

Diós fánkocska
Diós kifli
Diós lepény
Diós lepény babkávéval
Diós linzer
Diós piskótaszelet