Cseresznyés rétes - Rétesek, Rétes receptek

  • 2018-11-27

CSERESZNYÉS RÉTES, Hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 ,
3 dkg zsír,
egy kevés só,
1 kávéskanál ecet;
töltelék:
1 kg cseresznye,
5 dkg dió,
15 dkg cukor,
5 dkg zsír,
5 dkg zserlemorzsa.
Cseresznyés rétes elkészítése :
A lisztből egy tojással, egy csipet sóval, az olvasztott zsírral, az ecettel és langyos vízzel rétestésztát készítünk.
Jól kidolgozva 10-12 perc pihentetés után kinyújtjuk.
Egy kissé megszikkasztjuk, majd megtöltjük.
Töltelék: a kimagozott cseresznye alá hintjük a darált dióbelet, a fahéjas cukrot, a zsemlemorzsát.
Felcsavarjuk, a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és középforró sütőben megsütjük.