Cseresznyés rétes

  • Frissítve: 2019-09-14  

Rétes feljújt puding receptek

CSERESZNYÉS RÉTES, Hozzávalók:

35 dkg liszt,
1 ,
3 dkg zsír,
egy kevés só,
1 kávéskanál ecet;
töltelék:
1 kg cseresznye,
5 dkg dió,
15 dkg cukor,
5 dkg zsír,
5 dkg zserlemorzsa.

Cseresznyés rétes elkészítése :

A lisztből egy tojással, egy csipet sóval, az olvasztott zsírral, az ecettel és langyos vízzel rétestésztát készítünk.

Jól kidolgozva 10-12 perc pihentetés után kinyújtjuk.

Egy kissé megszikkasztjuk, majd megtöltjük.

Töltelék: a kimagozott cseresznye alá hintjük a darált dióbelet, a fahéjas cukrot, a zsemlemorzsát.

Felcsavarjuk, a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és középforró sütőben megsütjük.