• Kínai mamutfenyő, Szecsuáni ősfenyő, Metasequoia glyptostroboides

  A Kínai mamutfenyő termete és lombozata a mocsárcipruséra hasonló lombhullató fenyő. Legszembetűnőbb megkülönböztető bélyege, hogy rövid hajtásai, valamint rügyei keresztben átellenes állásúak. Magassága 30-35 méter lehet.
 • Bükk, Fagus sylvatica   lombos fák díszfák

  A bükk sűrű lombozata igazi, mély árnyékot biztosít. Levelei ősszel aranysárgára színeződnek, kiváló sövény nevelhető belőle. A bükkfa 20 méter magas, boltozatos koronájú fa, sima, szürke kéreggel.
 • Japánbirs, Chaenomeles x superba

  Lombhullató levelű, többnyire tövises, tavasszal virágzó cserje. Sokan kedvelik mutatós virágaiért és illatos, befőttnek eltehető alma termésük miatt.

Sárga árvacsalán

Galeobdolon luteum, Árnyékos, félárnyékos helyet kedvelő talajtakaró évelők

Illatos gólyaorr

Geranium macrorrhizum
 • Citrom, Citrus

  A Kelet-Indiából származó citrom / Citrus limoni/ már időszámításunk előtt a IV. évszázadban meghonosították Görögországban, majd a Földközi-tenger partvidékén és másutt is. Hazánkban - mint a kísérletek bizonyították - szélsőséges éghajlatunk alatt igen drága lenne a citrom szabadföldi üzemi termelése.
 • Ciklámen, Cyclamen

  A legelterjedtebb virágzó cserepes növény az egész világon tudományos nevén ismert ciklámen, a Cyclamen persicum. A mai változatos színű, kecses formájú, nagy virágú ciklámen fajtákat a Kisázsiában és Görögországban vadon élő őseiből tenyésztették ki.
 • Gömb kőris (és Virágos kőris)

  Kisméretű, kerek díszfa sűrű lombozattal. Magyar nemesítésű fajta, az első valódi gömb koronájú kőris sűrű, szabályos koronával és egészséges, mélyzöld lombozattal. Magassága 20 éves korában 5 méter, szélessége 3 méter.
 • Pleioblastus distichus

  - Törpe páfránylevelű bambusz - Az egyik legkisebb bambusz. Magassága maximum 30-50 cm
 • Shibatea kumasaca

  Törpe bambusz - Aránylag lassú növekedésű, de kitartóan terjeszkedő sűrű csoportot alkotó bambusz fajta
 • Örökzöld puszpáng, Buxus sempervirens

  A Puszpáng, buxus tömött, lassú növekedésű, fényes, apró levelű örökzöld sövény növény. Sötétzöld bőrszerű, fényes levelei egész éven át díszítenek, és a legnagyobb fagy sem tesz kárt benne. Sűrű ágú bokrot nevel, jó körülmények között 3-4 méter magasra nővekszik.
 • Mahónia, Mahonia aquifolium

  A lombját vesztett mahoniát tavasszal alaposan vágjuk vissza. A mahonia nemcsak kertünket díszítheti, hanem a lombja szép vázadíszt is ad, felhaszmálhatjuk továbbá koszorúk és sírcsokrok készítéséhez.

Havasi fátyolvirág

Gypsophyla repens Rosea

Napvirág

Helianthemum

Keleti hunyor

Helleborus orientalis Keleti hunyor

Májvirág

Hepatica nobilis
 • Flamingóvirág, Anthurium

  A XIX. század közepéig csak Brazília sűrű erdeinek fáin élt ez a növény. Hosszas és fáradságos munka és kutatás eredménye, hogy ma már sok kertészetben és néhány szobában sikerrel nevelik.
 • Fukszia, Csüngőke

  A fukszia tartósan és folyamatosan nyílik, de a mi száraz éghajlatunk alatt csak árnyékos, félárnyékos helyen. Peruban a kininfa keresése közben akadtak e mutatós csüngő virágú növényre a XVII. században.
 • Spanyol jegenyefenyő, Abies pinsapo

  20-25 méter magasra növő, széles, kissé szabálytalanul kúpos koronájú fenyő. Levelei tompák, vaskosak, sötétzöld és fehér sávok, láthatók mindkét oldalukon.