Göngyölt szűzpecsenye

Göngyölt szűzpecsenye, Hozzávalók:

4 szűzpecsenye (kb. 80 dkg),
4 csirkemáj,
4 zúza,
1 vöröshagyma,
1,5 dl olaj,
1 dl húsleves,
1 dl vörös bor,
só, fehérbors, szegfűbors,
1 kanál pirospaprika,
1 kanál paradicsompüré.

Göngyölt szűzpecsenye készítése :
A szűzpecsenyét hosszában kissé bevágjuk, hogy szétterítve, vékonyan kiverve szép nagy szeleteket kapjunk.

A hagymát egy kevés olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával, a fűszerekkel, rátesszük a feldarabolt májat és zúzát, és egy kevés lével puhára pároljuk.

Ha már pépsűrűségűre lesült, megkenjük vele a hússzeleteket, felcsavarjuk behajtjuk, és hústűkkel megtűzzük.

Egy kevés olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük, majd pároljuk. kb. 20 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés lisztet, a vörös bort és felforraljuk.
Burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Szűzpecsenyéből készült ételek

Göngyölt felsál