Csokoládés pite - Sütemény receptek, Piték

Csokoládés pite, Hozzávalók:

15 dkg margarin,
20 dkg liszt,
1/2 dl tejföl,
2 tojássárgája;
krém:
3 dl tej,
3 dkg csokoládé vagy kakaó,
15 dkg porcukor,
4 tojás.
Csokoládés pite elkészítése:
A tésztához való anyagokat gyúródeszkán összedolgozzuk, majd pihentetjük.
Közben a tejet a csokoládéval és 5 dkg cukorral felforraljuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral.
Apránként hozzáöntjük a már kihűlt csokoládés tejet, majd vízgőzön, folytonos keverés mellett, sűrűre főzzük és lehűtjük.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik lapot kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy peremes tepsit. Ráöntjük a csokoládé krémet, és befedjük a másik lappal. A tetejét megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben, takaréklángon megsütjük.
Kihűtjük, porcukorral szórjuk meg, és fölszeleteljük.

   Csokoládés vaníliás koszorú    Csokoládészelet