Zsírban sült tészták - Zsírban sült derelye

  • 2018-11-27

ZSÍRBAN SÜLT DERELYE, Hozzávalók:
28 dkg liszt,
14 dkg vaj,
2-3 kanál tejföl,
4 tojássárgája,
4 dkg cukor;
töltelék:
30 dkg vegyes befőtt,
15 dkg barackíz, rum.
Zsírban sült derelye elkészítése :
A tésztához való nyersanyagokat összegyúrjuk.
Cipó alakúrá formáljuk, és rövid ideig pihentetjük.
A kompótot lecsurgatjuk, és apró kockákra vágva elkeverjük annyi barackízzel és rummal, hogy ne legyen folyós.
A tésztát 3 milliméter vékonyra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A kerek lapokra egyenletesen elosztjuk a gyümölcsvagdalékot, a kör széleit tojásfehérjével megkenjük, és a tésztát félhold alakúra összehajtjuk.
A széleit ujjunkkal megnyomkodjuk. A tésztákat forró zsírban aranysárgára sütjük.
Vaníliás cukorral megszórva, melegen tálaljuk.
<<< zsírban sült tészták, <<< meleg tészták

tészták, meleg tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok

Zsírban sült derelye


Kapcsolódó oldalak